0

Kurser og aktiviteter indenfor ”Ledelse og organisation”

PLO-E har sat fokus på ledelse og organisation. Og med OK22 følger også muligheden for mere økonomisk tilskud til deltagelse i efteruddannelse inden for ledelse og organisation.

De mange nye opgaver i almen praksis gør det nødvendigt at have en velorganiseret klinik med et godt samarbejde. Hvis opgavemængden og ressourcerne harmonerer, øger det både effektiviteten og arbejdsglæden.

Vi er nu 5 konsulenter, der både underviser på vores eksisterende kurser og udvikler nye tilbud. De forskellige kurser og aktiviteter sætter fokus på lederskabet, den faglige udvikling og trivslen i klinikken, samt på hvordan driften kan optimeres.

I kolonnen til højre kan du se de forskellige aktiviteter i en lille folder samt lytte til fem nye, spændende podcasts.

God læse- og lyttelyst!

Anne Zimmer, Ulrik Lange, Juliane Dinesen, Mads Crandal & Heidi Bøgelund
____________________________________________________________________________________________

NYT! PODCAST-SERIE OM LEDELSE I ALMEN PRAKSIS

#1: VELKOMMEN TIL LEDELSE I ALMEN PRAKSIS
Hvor vil vi hen med vores praksis og hvordan kommer vi derhen? Hvordan bliver man en god leder, hvordan driver man ledelse sammen i en gruppe og hvordan opnår man følgeskab af sine medarbejdere?

PLO-E sætter fokus på ledelse med denne miniserie og har sat 5 erfarne ledelseskonsulenter i almen praksis sammen med Christian Vøhtz som er praktiserende læge og redaktør ved månedsskriftet.

I dette første korte afsnit får du en introduktion til serien og til de 5 konsulenter.

I studiet er Anne Zimmer, Ulrik Lange, Juliane Dinesen, Mads Crandal og Heidi Bøgelund. Alle erfarne ledelseskonsulenter og ansat i PLO-E.

#2: PERSONALELEDELSE OG KONFLIKTSKYHED
Det kan være en udfordrende opgave at tage lederskab på sig, og der er jo nok at se til i forvejen. Så hvorfor overhovedet tale om ledelse?

I vores samtale skal vi tale om hvad ledelse er, vi skal tale om personaleledelse og vi skal tale om konfliktskyhed. Konfliktskyhed er ifølge konsulenterne et meget udbredt fænomen i almen praksis – men hvorfor og hvad gør det ved os? Desuden skal vi høre konsultationssygeplejerske Lisa Pointek hvordan god ledelse kan se ud fra personalets perspektiv.

I studiet er Anne Zimmer, Ulrik Lange, Juliane Dinesen, Mads Crandal og Heidi Bøgelund. Alle erfarne ledelseskonsulenter og ansat i PLO-E.

Nedslag i episoden: ”Konfliktskyhed” – cirka 24 minutter henne i samtalen

Christian Vøhtz er redaktør og vært.

#3: MENNESKE LÆGE LEDER
Hvordan lærer man egentlig at blive en god leder? For mange af os har vi ikke skullet forholde os til ledelse før vi er blevet klinikejere.

3 vigtige forudsætninger for at blive en god leder er Viden, gode greb og bevidsthed om sin egen tilgang til ledelse. Det vil ledelseskonsulent Anne Zimmer uddybe i vores samtale. Hun er nemlig særligt optaget af emnet.

I studiet er iøvrigt Ulrik Lange, Juliane Dinesen, Mads Crandal og Heidi Bøgelund. Alle erfarne ledelseskonsulenter og ansat i PLO-E.

Christian Vøhtz er redaktør og vært.

#4: LEDELSE I EN GRUPPE
At lede sammen i en gruppe samtidig med at man selv er en kæmpe del af produktionen er en meget kompliceret disciplin.

Vi ved samtidig at det der er allermest afgørende for vores arbejdsglæde er at vi har et godt forhold til vores lægekollegaer.

Vi skal se på hvilke dynamikker der udspiller sig når man leder sammen og vi skal se på hvordan man får en ledergruppe til at fungere godt.

Det er et felt som særligt optager ledelseskonsulent Heidi Bøgelund.

Desuden skal vi møde Kasper Poulsen som er praktiserende læge i Hornslet. Hans historie handler om hvordan det er at være i en konflikt i et kompagniskab. (Kaspers historie begynder cirka 20 min inde i samtalen)

I studiet er iøvrigt Anne Zimmer, Ulrik Lange, Juliane Dinesen og Mads Crandal. Alle erfarne ledelseskonsulenter og ansat i PLO-E.

Christian Vøhtz er redaktør og vært.

#5: STRUKTUR OG UDDELEGERING
Hvis man optimerer sin praksis kan man frigive tid til at beskæftige sig med det man finder allermest meningsfuldt. Det skal vi høre Ledelseskonsulent Mads Crandal uddybe.

Vi skal desuden møde praksismanager Jeanette Oxholm og høre meget mere om hvilken faglighed en praksismanager kan byde ind med. (Jeanettes indslag er cirka 20 minutter inde i samtalen).

I studiet er i øvrigt Anne Zimmer, Ulrik Lange, Juliane Dinesen og Heidi Bøgelund. Alle erfarne ledelseskonsulenter og ansat i PLO-E.

Christian Vøhtz er redaktør og vært.

Se kursusudbuddet i den klikbare PDF-fil herunder

_______________________________________

LYT TIL PODCASTS HERUNDER