1

Børnepsykiatri

Brug for hjælp?
Kontakt Desiree Lundsteen
dea.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9014618

Det er ofte en stor udfordring at stå over for børn mistænkt for at have en psykiatrisk lidelse. Også når du skal vejlede og støtte familier med børn, der er diagnosticerede. Der stilles krav til dig om at kende de diagnostiske metoder. Du skal kunne følge op på eventuelle medicinske behandlinger og den efterfølgende kontrol af behandlingen iværksat af børne- og ungdomspsykiateren. Det kan også være en udfordring at agere i samspillet med PPR om et barn, der ikke trives. Du skal også kende de muligheder, der er for støtte til barnet eller den unge i andre regi, fx kommuner og regioner.

Formålet med kurset er at klæde dig på til at håndtere den vanskelige kunst at bidrage mellem PPR og Børnepsykiateren, samt at gøre dig generelt bedre rustet til at mestre relationen til den børnepsykiatriske patient.

Kurset består af interaktiv katedral undervisning med opgaver og cases, hvor der vil blive taget udgangspunkt i børn og unges adfærd og af den vej få gennemgået de børnepsykiatriske lidelser.

Et centralt spørgsmål i kurset er, hvordan vi skal nå at foretage en ordentlig udredning, når vi kun har få minutter til at vurdere om det urolige uopdragne barn har ADHD. Vi vil også diskutere om barnet, der er bange for mørke, har en angstlidelse. På kurset ser vi også på, hvordan vi kan hjælpe det indadvendte unge menneske, der pjækker fra skole, og som måske har en depression.

Målgruppe: Praktiserende læger

Kurset er godkendt af Fonden for almen praksis til 2 dages refusion og ikke under aftalen for systematisk efteruddannelse: Ialt 2 dage.

Kurset starter kl. 17.00 den første dag.

Praktisk information

Tidspunkt
5. november 2018 til 7. november 2018

Tilmeldingsfrist
17. september 2018

Form

Internat

Status
Aflyst

Kursusleder