1

Den døende patient

Brug for hjælp?
Kontakt Desiree Lundsteen
dea.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9017518 - Systematisk Efteruddannelse

At være læge for den døende er en kerneydelse i almen praksis. Vi møder patienten og de pårørende før, under og efter sygdomsforløbet og er ofte involveret i livets sidste fase og behandlingen terminalt.

Den palliative indsats er en tværfaglig opgave, og på det medicinske område udvikler viden og muligheder sig hurtigt. Organisatorisk er vi i en brydningstid, hvor stat, regioner, kommuner og praktiserende læger alle har holdninger til, hvordan vi skaber sammenhængende forløb. I den proces er den praktiserende læge den gennemgående sundhedsperson, med mulighed for at sikre kontinuitet og kvalitet i behandlingen af patienter og pårørende.

Formålet med kurset er at optimere behandling og symptomlindring af patienten med palliative behov, og give redskaber til at organisere arbejdet i egen praksis samt at skabe et godt samarbejde med de andre faggrupper i det basale palliative team og med aktørerne i sekundær sektoren, især de palliative teams.

Kurset gennemføres som en kombination af katedral undervisning, gruppeundervisning, erfaringsudveksling og plenumdebat.

Målgruppe: Praktiserende læger

Kurset er godkendt af Fonden for almen praksis til 1 dag under aftalen for systematisk efteruddannelse med forhøjet refusionstakst.

Praktisk information

Tidspunkt
8. oktober 2018

Tilmeldingsfrist
20. august 2018

Form

Eksternat

Status
VVenteliste

Kursusleder