1

Mindfulness terapi - Stressreduktion og forebyggelse af depression

Brug for hjælp?
Kontakt Desiree Lundsteen
dea.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9010319

Som alment praktiserende læger møder vi i klinikken ofte stress, angst og depression hos patienterne. Mindfulness giver dig et alternativ eller et supplement til medicinering og samtalebehandling. Det er en meditationsmetode med rødder i den zen-buddhistiske tradition, men i den vestlige form er der intet religiøst indhold. Mindfulness eller bevidst nærvær har de seneste 30 år vundet tiltagende udbredelse i vesten. Først som mindfulness baseret stress reduktion (MBSR) til behandling af stress, angst og kroniske smerter. Siden er den videreudviklet til forebyggelse af depressioner i form af Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi (MBCT).

Mindfulness træning kan formidles individuelt eller som gruppeundervisning. Den kan nedsætte patientens stress, angst og depression. Mindfulnesstræning er en træning i at være bevidst til stede i nuet. På sigt kan den mindske bekymringstanker, give en øget koncentration og føre til større indre ro etc., hvilket kan være hjælpsomt for din angst-, stress- depressionspatient samt andre kategorier, der vil bliver omtalt på kurset.  Indføring i mindfulness træning kan ligeledes være til stor gavn for dig selv i en belastende og hektisk hverdag.

Kurset er i væsentlig grad baseret på grundlæggende indføring og praktisk træning i mindfulness meditation samt opmærksomhedsøvelser til daglig træning. Midt i ugen er der en refleksionsdag, hvor vi tager på udflugt sammen.

Kurset er bygget op om meditationer, opmærksomhedsøvelser, kortere teoretiske oplæg og lettere fysiske øvelser.

Kurset afholdes på Hotel H10 Punta Negra, Mallorca, læs evt. mere om stedet HER

Målgruppe: Praktiserende læger, både nynedsatte og læger med få eller mange års erfaring.

Kurset er godkendt af Fonden for almen praksis til 4 dages refusion og ikke under aftalen for systematisk efteruddannelse: Ialt 4 dage.

TILMELDING STADIG MULIGT

Praktisk information

Tidspunkt
30. marts 2019 til 5. april 2019

Tilmeldingsfrist
7. september 2018

Form

Internat

Status
VVenteliste

Kursusleder