1

Motion, motivation og seniorfitness

Brug for hjælp?
Kontakt Pernille Valentin Sommer
pvs.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9012918

De senere år er forebyggelseskonsultationer og livsstilssamtaler blevet en større og større del af den praktiserende læges hverdag, og der stilles dermed større krav til vores viden på disse områder.

Formålet med kurset er at give dig redskaber til at anvende motion som forebyggelsestiltag og som behandling i den kliniske hverdag.

På kurset fokuserer vi på motionens anvendelse i forhold til de hyppigt forekommende livsstilssygdomme i almen praksis ved konkret at gennemgå test og øvelser og ved at beskæftige os med samspillet mellem læge og patient i rådgivningssituationen.

Du skal lære at rådgive om valg af individuel motionstype til dine patienter afhængig af deres sygdom og forudsætninger. Du skal lære at udføre simple fysiske testninger af dine patienter. Selv skal du prøve forskellige motionsformer på forskellige intensiteter, så du med udgangspunkt i egne erfaringer bedre kan rådgive dine patienter om motion.

Vi vil også lægge vægt på testning og motionsrådgivning af dine ældre patienter med henblik på, at de kan forblive selvhjulpne længst mulig.

Med udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer med at rådgive patienter om motion, gennemgås og afprøves principper og metoder i patientcentrering og motivationssamtalen, som kan forbedre patientens valg og øge komplians.

Kurset er godkendt af Fonden for almen praksis til 5 dages refusion og ikke under aftalen for systematisk efteruddannelse: Ialt 5 dage.

 

Praktisk information

Tidspunkt
19. oktober 2018 til 26. oktober 2018

Tilmeldingsfrist
12. juni 2018

Form

Internat

Status
Aflyst

Kursusleder