1

Psykiatri og rationel psykofarmakologi

Brug for hjælp?
Kontakt Pernille Valentin Sommer
pvs.plo@dadl.dk

Lægekursus

Kursus nr. 9011018 - Systematisk efteruddannelse

Udbuddet af psykofarmaka er øget betragteligt de seneste 10 år. Specialisterne og mediernes udmeldinger kan være forvirrende med meldinger som, at almen praksis udskriver for meget medicin til den forkerte patient, hvorimod den rigtige patient ikke er ordentlig diagnosticeret og får for lidt? Er nye psykofarmaka meget bedre? Er virkningen af demensmedicinfor ringe i forhold til pris?

Kurset vil give en opdatering i psykiatri og rationel psykofarmakologi med fokus på diagnostik og behandling af: ADHD, børn og voksne, affektive sindslidelser, angst, søvnforstyrrelser, psykoser, de 5 D`er hos gamle (demens-delir-depression-drog-druk). Du bliver træfsikker i håndtering, tidlig opsporing, de diagnostiske tests, behandling og opfølgning.

På kurset gennemgås de mest almindelige psykiatriske patienter fra vugge til grav, som du møder i din praksis. På kurset ser vi blandt andet på brugen af ekg’et i psykiatrien, det metaboliske syndrom i psykiatrien, underretning i børne-unge-psykiatrien og den gode henvisning.

Undervisningen er opdelt i moduler, hvor der anvendes forskellige undervisningsmetoder. Heriblandt case og dialogbaseret undervisning, færdighedstræning i scoring og test af: depression, angst, demens og ADHD, gennemgang af behandlingsalgoritmer. Modulerne indeholder således en afvekslende undervisning med relevante videoklip og sygehistorier fra det virkelige liv. Vi søger dermed at fremme en dialog kursisterne imellem.

Før kurset opfordres deltagerne til at læse DSAM-vejledningerne om angst, depression, alkohol og demens. Efter kurset udsender vi highlights fra vore fælles oplevelser og nøglebudskaber til brug i egen praksis.

Målgruppe: Læger i almen praksis, både nuværende og kommende.

Kurset er godkendt af Fonden for almen praksis til 3 dages refusion samt 2 dage under aftalen for systematisk efteruddannelse: Ialt 5 dage.

Bemærk: Lang rejsetid til kursusstedet. Der flyves til Tenerife og derefter sejles til La Gómera.

Praktisk information

Tidspunkt
4. november 2018 til 11. november 2018

Tilmeldingsfrist
4. maj 2018

Form

Internat

Status
VVenteliste

Kursusleder