0

Selvvalgt gruppebaseret efteruddannelse - PBSGL

PLO-E har indgået en aftale med NHS Education i Skotland om et udbud af de såkaldte PBSGL-moduler (Practice Based Small Group Learning). PBSGL-modulerne omhandler specifikke medicinske emner og udbydes som en del af den selvvalgte efteruddannelse. 

Modulerne består af en række patienthistorier, informationssektion, spørgsmål til diskussion i grupperne og en referenceliste. For at gennemføre modulerne skal én i gruppen have gennemgået et facilitatorkursus. Det sikrer, at I som gruppe får mest mulig læring ud af modulerne.

PBSGL-modulerne kan gennemføres i en DGE-gruppe, supervisionsgruppe eller lignende, hvor I mødes 5-12 læger omkring jeres faglige udvikling. Vi anbefaler, at I er 8-10 læger om modulerne, da det faglige udbytte kan blive mindre, hvis I er for få eller for mange. Modulerne kan gennemføres på 3 timer.

Modulerne minder på mange områder om SGE-modulerne (Systematisk Gruppebaseret Efteruddannelse), men er mere specifikke i deres fokus og kan gennemføres på et enkelt gruppemøde.

Modulerne: 

  • ​Allergi  
  • Antibiotika 
  • Anæmi hos ældre 
  • Diabetes i almen praksis 
  • Hjerteinsufficiens
  • Inflammatorisk tarmsygdom 
  • Neurologi
  • Spiseforstyrrelser 
  • Thyroideasygdomme 

Prisen for et enkelt modul er 3.200 kr. Gruppens facilitator skal senest 2 uger inden 1. mødedato bestille PBSGL-modulerne og vil modtage materialet pr. mail senest 1 uge inden start. 

Læs mere om modulerne og tilmelding her.

Facilitatorkurser 

Efteråret 2020 udbyder vi igen PLO-E's facilitatorkurser til PBSGL-modulerne til de læger, der har gennemført facilitatoruddannelsen til SGE-ordningen, hvor man vil få pædiatri modulet med gratis.  

PBSGL facilitatorkursus 15. September 2020 i København - tilmeld her 

PBSGL facilitatorkursus 3. november 2020 i Aalborg - tilmeld her 

PBSGL facilitatorkursus 19. november 2020 i Middelfart - tilmeld her 

Det er planen, at modulerne på sigt også vil blive udbudt til grupper af praksispersonaler samt til klinikker.

Refusion

PBSGL modulerne er godkendt som refusionsberettiget. Du kan søge og læse mere om refusion her.

Spørgsmål

Har I spørgsmål til praktiske forhold, tilmelding m.m. kontakt projektleder Michelle Rommerdahl på mro.plo@dadl.dk.