0

Selvvalgt gruppebaseret efteruddannelse - PBSGL

PLO-E har indgået en aftale med NHS Education i Skotland om et udbud af de såkaldte PBSGL-moduler (Practice Based Small Group Learning). PBSGL-modulerne omhandler specifikke medicinske emner og udbydes som en del af den selvvalgte efteruddannelse. 

Modulerne består af en række patienthistorier, informationssektion, spørgsmål til diskussion i grupperne og en referenceliste. For at gennemføre modulerne skal én i gruppen have gennemgået et facilitatorkursus. Det sikrer, at I som gruppe får mest mulig læring ud af modulerne.

PBSGL-modulerne kan gennemføres i en DGE-gruppe, supervisionsgruppe eller lignende, hvor I mødes 5-12 læger omkring jeres faglige udvikling. Vi anbefaler at I er 8-10 læger om modulerne, da det faglige udbytte kan blive mindre, hvis I er for få eller for mange. Modulerne kan gennemføres på 3 timer.

Modulerne minder på mange områder om SGE-modulerne (Systematisk Gruppebaseret Efteruddannelse), men er mere specifikke i deres fokus og kan gennemføres på et enkelt gruppemøde. Følgende moduler bliver tilgængelige per 1. september 2019:

  • Pædiatri (det tilrådes, at nye grupper starter med dette modul) 
  • Anæmi hos ældre
  • Allergi
  • Inflammatorisk tarmsygdom
  • Neurologi
  • Thyroideasygdomme
  • Antibiotika
  • Diabetes i almen praksis

PBSGL-modulerne er godkendt til refusion som selvvalgt efteruddannelse. Der kan således opnås tilskud via Fonden for Almen Praksis (tidl. Efteruddannelsesfonden) for gennemførelse af modulerne. 

I efteråret vil PLO-E udbyde facilitatorkurser til PBSGL-modulerne. Læger, der har gennemført facilitatoruddannelsen til SGE-ordningen, vil dog kun skulle gennemføre et kortere opdateringskursus. Disse udbydes også i løbet af efteråret. 

Prisen for et enkelt modul er 5.000 kr. for en gruppe (materiale sendes til gruppelederen/facilitatoren) og 16.500 kr. for fire moduler. Hvert modul er godkendt som en halv dags selvvalgt efteruddannelse.

Det er planen, at modulerne på sigt også vil blive udbudt til grupper af praksispersonaler samt til klinikker. 

Der kan efter afholdelsen søges refusion på følgende aktivitetsnumre:

Diabetes i almen praksis: 2019-0446
Anæmi hos ældre: 2019-0447
Allergi: 2019-0448
Neurologi: 2019-0449
Pædiatri: 2019-0450
Inflammatorisk tarmsygdom: 2019-0451
Thyroideasygdomme: 2019-0452
Antibiotika: 2019-0453

Spørgsmål

Har I spørgsmål til praktiske forhold, tilmelding m.m., kontakt kursuskoordinator Nana Meisler på nam.plo@dadl.dk.

Ved andre spørgsmål til PBSGL-modulerne, kontakt sagsbehandler Michelle Rommerdahl på mro.plo@dadl.dk.